Over

Over dit weblog

Dit weblog “Zicht op Italië”gaat vooral over enkele aspecten uit de Italiaanse cultuur en geschiedenis. Nader toegespitst de literaire cultuur van de twintigste eeuw, met een duidelijke voorkeur voor de eerste helft ervan. Wat ik aan de orde stel op het gebied van de sociaal-politieke geschiedenis is daar gewoonlijk aan gerelateerd. In detail gaat het hier over teksten en illustraties over personen en plaatsen, over weerzinwekkende en fascinerende ideeën, over oude en nieuwe boeken.

Voor mijn activiteiten als onderzoeker meer op mijn website. Daar ook een overzicht van mijn publicaties. Een van mijn hoofdthema s is de studie van de receptie van Etty Hillesum-s werk in Italië. Een series posts daarover hier.

Voor mijn werk als uitgever meer op de website van Apeiron Editori, onze Italiaanse uitgeverij.

Voor een overzicht van mijn publicaties zie hier.

Eén antwoord op “Over”

  1. Aangenaam verrast dit blog te vinden, bij toeval, toen ik via google foto’s zocht van Etty Hillesum. Ik had die nodig voor mijn google+ bladzijde over Etty Hillesum, welke ik jaren terug begonnen ben om haar werk aandacht te geven, en om haar “in de wereld te brengen”, bekendheid te geven, want ze heeft ons allemaal, ieder mens, een verhaal te vertellen. Ze is licht, een gids, een mysticus. Haar gedachten zijn geboren vanuit een spiritueel leiderschap.

    Ik vond het vreemd om op die google zoek bladzijde foto’s te vinden van een man die ik niet kende. Een knap uitziende man. Het bleek Stalin te zijn, zo bleek toen ik het artikel las waar die foto naar leidde, in dit blog.
    Een bijzonder interessant artikel. Ik heb het opgenomen op de google+ bladzijde, de link naar dit blog is er dus.
    Link naar “Etty Hillesum” op google+:
    https://plus.google.com/u/0/b/108889501429268344716/108889501429268344716/posts

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.