Over

Over de Inhoud

“Zicht op Italië” gaat niet over pizza’s, spaghetti en tomaten. U vindt hier teksten en illustraties over mensen en plaatsen, over ideeën en vooral boeken. Af en toe iets over mijn ervaringen als inwoner van dit land, sinds september 1982. Ik zal niet schrijven over de Italiaanse Post, die goed funktioneert, over hedendaagse politici, die gemiddeld niet beter of slechter zijn dan hun buitenlandse collega’s, over de Italiaanse keuken, die geen rivalen kent, of over het weer… Het zijn buitengewoon boeiende onderwerpen, maar hier liggen de accenten anders.

Over de auteur

Gerrit Van Oord, woont en werkt sinds 1982 in Italië, aanvankelijk in Rome en vanaf 1986 in Sant’Oreste, een dorpje in de provincie op circa 40 km ten noorden van de stad. Sant’Oreste ligt op ongeveer 450 meter hoogte, halverwege de berg “Soratte”. Mocht u deze mythische berg een bezoekje willen brengen, dan kunt u het beste de via Flamina nemen. Er is een Wikipedia pagina over onze berg beschikbaar.

Eén antwoord op “Over”

  1. Aangenaam verrast dit blog te vinden, bij toeval, toen ik via google foto’s zocht van Etty Hillesum. Ik had die nodig voor mijn google+ bladzijde over Etty Hillesum, welke ik jaren terug begonnen ben om haar werk aandacht te geven, en om haar “in de wereld te brengen”, bekendheid te geven, want ze heeft ons allemaal, ieder mens, een verhaal te vertellen. Ze is licht, een gids, een mysticus. Haar gedachten zijn geboren vanuit een spiritueel leiderschap.

    Ik vond het vreemd om op die google zoek bladzijde foto’s te vinden van een man die ik niet kende. Een knap uitziende man. Het bleek Stalin te zijn, zo bleek toen ik het artikel las waar die foto naar leidde, in dit blog.
    Een bijzonder interessant artikel. Ik heb het opgenomen op de google+ bladzijde, de link naar dit blog is er dus.
    Link naar “Etty Hillesum” op google+:
    https://plus.google.com/u/0/b/108889501429268344716/108889501429268344716/posts

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.